Toelating

7 januari 2013 door michiel

Een schoolbestuur beslist of een leerling op de school wordt toegelaten. Sommige scholen hebben niet de capaciteit om iedereen te huisvesten die graag naar die school gaat. Dat is een reden om een leerling niet toe te laten. Gaat het om een openbare school? Dan moet de gemeente ervoor zorgen dat de leerling naar een andere openbare school kan.

Sommige scholen hebben een plaatsingsbeleid op basis van bijvoorbeeld de wijk waar in de school staat. Soms laat een schoolbestuur op een school alleen leerlingen uit één of twee wijken toe.

Laat het bestuur van een school uw kind niet toe? Dan moet de school je in een brief uitleggen waarom je kind niet wordt toegelaten. Als u het niet eens bent met de brief, kunt u binnen

zes weken een brief terugschrijven. Als uw kind opnieuw wordt geweigerd, kunt u naar de rechter gaan. Sommige scholen hebben een wachtlijst. Als uw kind op de wachtlijst wordt gezet, weigert de school uw kind niet, maar laat de school uw kind pas later toe. Daarom is het extra belangrijk om uw kind op tijd in te schrijven.

Terug naar blog

Stel de juiste
vragen om een
goede school te kiezen.

Geef aan wat voor jou belangrijk is en stel je persoonlijke vragenlijst op. Dit kost je een minuutje.

Maak je eigen vragenlijst